Panorama van de snelst groeiende grote stad van Nederland, Utrecht

Geplaatst op

Afgelopen week heb ik een hoge resolutie panoramafoto gemaakt van de stad Utrecht. Opvallend op de foto zijn de diverse bouwkranen die er op duiden dat het een stad in ontwikkeling is. Utrecht krijgt tot 2035 20% meer inwoners. Daarmee is Utrecht van de vier grote steden de snelst groeiende stad van Nederland. De diverse iconische gebouwen zijn goed te onderscheiden, zoals de Rabo-torens, de Ulu Camii moskee, de Neudeflat, het Stadskantoor, de Domtoren etc

Op een schitterende locatie op het Science Park Utrecht, met een mooi zicht op de stad, m’n statief opgesteld, en met de camera in de verticale stand 6 foto’s genomen. Belangrijk is dat de camera exact horizontaal staat en tijdens het maken van de opnamen niet beweegt. Ook van belang is het dat alle losse foto’s een stukje overlap hebben, zodat ze weer netjes aan elkaar te plakken zijn. Hierboven de 6 afzonderlijke beelden.

Adobe Lightroom heeft een geweldige tool om foto’s automatisch samen te voegen. Dit resulteert in een hoge resolutie panoramafoto, waarop niet te zien is dat het uit 6 afzonderlijke beelden is opgebouwd.

Geef een antwoord