Blauwe uurtje

Geplaatst op

Wat nog op m’n lijstje stond was experimenteren met fotograferen tijdens het ‘blauwe uurtje’. Maar wat is dat nu eigenlijk, het ‘blauwe uurtje’?
Het blauwe uurtje is de periode waarbij de lucht tijdens de schemering een helder blauwe kleur krijgt. Het gebeurt tijdens de overgang tussen nacht en daglicht (of andersom). In de ochtend is dat dus de periode voor zonsopkomst en in de avond de periode na zonsondergang. Via een app op je smartphone is exact te bepalen wanneer dat moment is. Ik gebruik hiervoor BlauTime.

De blauwe kleur is het meest intens als het onbewolkt is. Maar met lichte tot halfzware bewolking is het ook goed zichtbaar en te fotograferen. De blauwe kleur wordt versterkt bij het fotograferen met een langere sluitertijd. Dan heb je echter wel weer een statief nodig.

Het is belangrijk om ruim op tijd op de locatie te zijn om de boel te verkennen en de nodige instellingen te plegen.

Nog even in het kort wat je allemaal nodig hebt:
– goede camera met mogelijkheid tot langere sluitertijden
– statief
– afstandsbediening

[ngg src=”galleries” ids=”35″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″ ngg_proofing_display=”0″]

Geef een reactie