Canon 5d mk4 – Full frame toppertje

Geplaatst op
[ngg src=”galleries” ids=”32″ display=”basic_thumbnail” ngg_proofing_display=”0″]

Na enkele jaren met de Canon 6d (full frame) te hebben gewerkt, helemaal geen onaardige camera overigens, vond ik het tijd worden voor een nieuwe. Wat ging het worden? Een Canon of een Nikon? Welk merk ….. Er is al veel over gezegd en geschreven. De meningen zijn erg verdeeld. De één zweert bij een Nikon, de ander kiest als vanzelfsprekend voor een Canon. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op de Canon EOS 5D Mark IV. Een top camera. Mede omdat ik al de nodige Canon-spullen had was dit voor mij een logische keuze.

De Canon EOS 5D Mark IV is de nieuwste telg van de alom geprezen 5D-serie digitale spiegelreflexcamera’s. Met een krachtige full-frame 30.4 megapixel beeldsensor, een zeer accurate autofocus (ook bij weinig licht) en een rappe beeldverwerking in combinatie met het bekende gebruiksgemak van Canon en de toevoeging van een touchscreen is de nieuwe EOS 5D Mark IV voor mij de beste keuze.

Even een paar wetenswaardigheden op een rijtje:

  • full-frame sensor met een resolutie van 30.4 megapixel
  • uitgebreid ISO bereik van 100 – 32.000
  • veelzijdige autofocus-systeem met 61 AF-punten
  • nauwkeurige autofocus tijdens het filmen
  • Dual Pixel CMOS AF
  • touchscreen bediening
  • de 5D Mark IV uitgerust met Wi-Fi en NFC voor een snelle draadloze koppeling en verbinding

Een unieke toevoeging aan de Canon EOS 5D Mark IV is Dual Pixel RAW. Hiermee is het mogelijk om tijdens de nabewerking in Canon Digital Photo Professional nog kleine correcties te doen. Zo kun je in lichte mate overstraling verminderen, de bokeh verschuiven en het scherpstelpunt nog net iets corrigeren. Het kan net dat beetje extra geven om je foto helemaal af te maken.

Canon heeft met de nieuwe EOS 5D Mark IV een mooie combinatie van snelheid, kracht en connectiviteit gemaakt voor de veeleisende fotograaf en filmer.

Geef een reactie