De ‘schoonheid’ van Plastic Soup

Bij ons bezoek aan Bonaire zijn we op iets gestuit dat wereldwijd een groot probleem is: Plastic Soup
De oostkant van het eiland kenmerkt zich door een ruwe en rotsachtige kustlijn, die voor het grootste deel bestaat uit versteende koraalresten. Passaatwinden en waterstromingen hebben op dit deel van het eiland vrij spel. En juist hierdoor wordt het plastic dat zich in het zeewater bevindt aan deze kant het eiland opgespuwd. Op zich een zeer trieste situatie. Maar toch levert dit vaak fel gekleurde plastic, in combinatie met fraai gevormde koraalresten en een ondergaand zonnetje mooie plaatjes op. Hierbij het resultaat is van een uurtje rondstruinen tussen de Plastic Soup.

This entry was posted in shoot.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.