Sony RX100 Mk III

Sind een week ben ik in het bezit van een nieuwe compactcamera, de Sony RX100 Mk III. Een dijk van een camera, en dat in zo’n kleine behuizing. Er zullen meerdere situaties zijn waarbij het niet handig / mogelijk is om een spiegelreflex mee te zeulen. In dit soort situaties biedt deze camera uitkomst. Je steekt ‘m in je binnenzak.

Even wat spec’s: de camera heeft een zeer lichtsterke zoomlens, nl. 1,8-2,8 / 8,8-25,7 wat overeenkomt met 24-70. Dus in veel gevallen kan er zonder flitser (die overigens zit ingebouwd) gefotografeerd worden. Dit mede dankzij de hoge, bruikbare iso waarden. (125 – 12.800). Met de 1 inch CMOS sensor van ruim 20 MP produceer je hoge resolutie beelden.
De camera biedt tal van programma-instellingen, maar wat vooral interessant is is dat ie ook volledig handmatig is te bedienen. Zelfs de focus is dmv een draairing aan het objectief handmatig in te stellen. Dat maakt deze camera erg geschikt voor bijvoorbeeld straatfotografie. In een volgende blog zal ik daar verder op in gaan en wat eerste pogingen daartoe laten zien.

This entry was posted in product review.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.